15:00

Vedums AIS

Referat: Kvänums IF - Vedums AIS

Kryss i Kvänum!

Efter två spelade matcher står vi fortfarande utan seger, detta efter 1-1 (0-0) i bortamatchen mot Kvänum. Matchen påminde en hel del om premiären mot Nossebro då det fortfarande finns mycket tvekan i vårt sätt att agera. Förhoppningen är att spänningen nu släpper och att vi vågar spela ut till 100% framöver.

Vårt försvarsspel fungerade förhållandevis bra även den här matchen även om vi tappat något i aggressivitet sedan sist. VAIS startade matchen något bättre, men efter hand tappade vi både det övertaget samt linjer i vårt spel. Kvänums enormt stora plan kräver ett strukturerat spel över hela banan och när vi nu inte lyckades med det blev ytorna väldigt stora. Dessutom var vi inte tillräckligt tydliga i vårt spel man mot man, utan förlorade en del närkamper på ett till synes underligt sätt.

Under den första halvlekens sista 15min kom vi dock tillbaka ordentligt och tryckte tillbaka våra motståndare rejält. Vi vaskade också fram en handfull bra möjligheter att ta ledningen, men oavgjort var ett rättvist resultat i paus. Ändå skönt att gå in till vilan med en positiv känsla.

Också den andra halvleken startade förtroendeingivande med bra tryck från vår sida. Känslan var precis den samma som mot Nossebro att vi nu verkligen skulle kontrollera matchen, men även den här gången släppte vi ifrån oss initiativet. Har svårt att peka på någon specifik detalj som gör att vi ”slutar spela”, men helt klart är att vi lämnar stora ytor mellan våra lagdelar som gör det svårt att spela ett kontrollerat försvarsspel. Det blir allt för många bollar som studsar omkring och skapar 50-50 situationer med onödiga inkast och mindre bra passningar som följd.

Lite olyckligt kommer också Kvänums ledningsmål till på ett slumpartat sätt sedan vi lite väl enkelt blivit av med bollen på mittplan. En Kvänumspelare gick på skott från dålig vinkel och det ville sig inte bättre än att hans felträff träffade en medspelare som i fritt läge kunde trycka in 1-0 med drygt 20 min kvar.

Tiden därefter blev av naturliga skäl en jakt på kvittering och den kom också med drygt 5 min kvar att spela när Klas Boman vackert tryckte in 1-1 på halvvolley. I övrigt hände inte mycket utan matchen slutade ganska rättvist oavgjort.

Inte heller den går gången går det att vara helt nöjd med vår prestation. Om man tyckte att matchen mot Nossebro var helt ok så var den här insatsen totalt sett lite sämre. Nu har vi dock spelat två matcher och jag hoppas verkligen att allt släpper från och med nu. Tror och hoppas att vi nu kan bortse från den eventuella press som legat på laget och istället bara försöka förbättra oss till nästa match.
Tycker att vi inom laget lagt förväntningarna på rätt nivå utifrån våra förutsättningar för närvarande, men samtidigt ska vi inte be om ursäkt utan nu handlar det om att nå vår högstanivå betydligt oftare under matcherna. Under veckan ska vi bygga upp ett stort självförtroende fram till nästa match om en vecka och verkligen gå för årets första seger!

Skribent: Marcus Wallin

fre 3 jul 2009, 19:00 Vedums AIS - Kvänums IF 3 - 0